Just Published in Chemistry - A European Journal

19.12.2018

Lanthanide Coordination Polymers and MOFs based on the Dicyanodihydridoborate Anion

Authors: Sven H. Zottnick, Wiebke G. Daul, Christoph Kerpen, Maik Finze, Klaus Müller-Buschbaum*

Abstract: New lanthanide cyanoborates were synthesized from anhydrous lanthanide chlorides and the acid H[BH2(CN)2] in either acetonitrile or pyridine. The obtained compounds show intense photoluminescence based on either 5d–4f transitions or 4f–4f transitions of the respective lanthanide ions.

Link: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/chem.201802627