Just Published in Angewandte Chemie, International Edition

06.09.2018

Bromination Improves the Electron Mobility of Tetraazapentacene

Authors: Hilmar Reiss, Dr. Lei Ji, Jie Han, Silke Koser, Olena Tverskoy, Dr. Jan Freudenberg, Dr. Felix Hinkel, Michael Moos, Dr. Alexandra Friedrich, Dr. Ivo Krummenacher, Prof. Christoph Lambert, Prof. Holger Braunschweig, Prof. Andreas Dreuw, Prof. Todd B. Marder,* Prof. Uwe H. F. Bunz*

Abstract: A cyclocondensation of TIPS‐ethynyl‐substituted diaminoarenes with in situ obtained 4,5‐dibromocyclohexa‐3,5‐diene‐1,2‐dione has led to the synthesis of tetrabromotetraazapentacene (BrTAP). BrTAP is easily reduced to its air‐stable radical anion and electron mobilities >0.56 cm2 V−1 s−1 can be achieved in thin‐film transistors.

Link: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/anie.201805728